Recente Meldingen

Nieuwe meldingen

Indien BIN leden géén bericht optvangen hebben, gelieve uw Coördinator of straatverantwoordelijke hiervan op de hoogte te brengen.

22/03 - Langstraat :
's Avonds zet men de grijze container aan de straatkant voor ophaling. 'sMorgens merkt men dat iemand een witte plastiek zak met huisvuil in de container heeft gestoken. In de zak werd de identiteit van de vermoedelijke eigenaar gevonden.
02/04 - Monnikendijk :
Wegveraakking vastgesteld in de rijbaan
05/04 - Ottersweier:
Oproep voor een verdacht voertuig. De inzittenden hadden bijzondere aandacht voor een motorhome die te koop stond. Na contole verdacht voertuig als oproeper niet meer aangetroffen.
08/04 - Langstraat :
Rookontwikkeling op de straat, bij aankomst was er een dikke rook, maar enkele minuten later was deze volledig weggetrokken. Niet te achterhalen waar deze vandaan kwam. Brandweer kwam ook terplaatse , maar kon géén vuurhaard detecteren.
14/04 - Abdijstraat :
Een geblindeerde witte bestelwagen staat 's nachts half op de rijbaan half op het fietspad en met draaiende motor. Oproeper was een honderdtal meters voorbij gefietst een toen reed de bestelwagen plots weg richting Tongerlo dorp.
29/04 - Leyse Hoeve :
Melding van een verdacht voertuig in de Leyse Hoevestraat met twee inzittenden met en donkere huidskleur. Voeruig en personen niet meer kunnen aantreffen door de politie .
02/05 - Leistraat :

Man met een bakkersauto met op het dak een ladder vraagt om het dak te mogen reinigen.
13/05 - Bosstraat :
Vandalisme aan het fanfarelokaal.
13/05 - Langstraat :
Politieploeg merkt een man op die tegen een woning staat te plassen. Er werd en procesverbaal voor wildplassen opgemaakt.
13/05 - Ottersweier :
De afsluitning van een weide met koeien werd 's nachts geopend waardoor er 2 koeien uit de weide ontsnapten.
17/05 - Abdijstraat :

Diefstal van 2 ornamenten vanop de begraafplaats .
31/05 - Mostdonk :

Melding van het verbranden van plastic, bij contole géén rook- of geurhinder kunnen vaststellen.
14/06 - Leistraat :
Diefstal uit een tuinhuisje, er werden fietsen gestolen.
15/06 - Leistraat :
In hetzelfde tuinhuis als de dag hiervoor zijn de dieven weer op bezoek geweest.
19/06 - BIN Bericht omstreeks 16.00 u :
Wij vragen u uit tekijken naar een man van 70 jaar, de betrokkene heeft medische hulp nodig, hij vanmorgen om 8u30 vertrokken vanuit de wijk Heikens in Olen met betsemming Tongerlo. Hij verplaatst zich met een damesfiets met rieten mandje. Hij heeft diabetes en kan mogelijk verward of verzwakt overkomen. HIj draagt een lange jeans en grijze t-shirt en heeft zeer kort grijzend haar.
De man uiteindelijk omstreeks 19 uur zelf terug thuis gekomen.
21/06 - Oevelsedreef :
De graskant in de Oevelsedreef heeft brand gevat. De brand kon reeds geblust worden voor de brandweer ter plaatse was.
22/06 - Langstraat :
Melding van nachtllawaai , vermoedelijk afkomstig uit de feestzaal in de Bosstraat. Ter plaatse gekomen, géén fuif of feest bezig, ook géén nachtlawaai kunnen vaststellen.
22/06 - Bosstraat :
Tijdens de vakantie van de bewoners is er een inbraak in hun woning geweest. Schade aan de voordeur een een raam van de garage werd ingegooid. De woning werd door de inbrekers doorzocht.
22/06 - Mostdonk :
Opniieuw melding van verbranden van plasic. Terplaatse géén rook- of geurhinder kunnen vaststellen.

Met volgende tips kunt u dit risico alvast beperken tot een minimum:

1. Als u 's avonds de woning verlaat, zorg er dan voor dat in verschillende vertrekken licht blijft branden. Het geeft te kennen dat er iemand thuis is. Vermijd ook te zwak licht zoals bv. aquariumverlichting of het lichtje van de dampkap.

2. Bent u voor de ganse dag afwezig en weet u dat u waarschijnlijk niet voor het duister terug bent, bedien u dan van staanlampen, bij voorkeur voorzien van spaarlampen en een tijdklokje.

TIP: Op de markt zijn mechanische (met pinnetjes) en elektronische timers voorhanden. Elektronische timers zijn duur in aankoop, niet altijd even gebruiksvriendelijk, maar wel erg nauwkeurig in te stellen. Omwille van het grote gebruiksgemak en de voordelige prijs raden wij u mechanische tijdklokjes aan. Zij zijn -per kwartier- in te stellen, hetgeen ruimschoots volstaat voor deze doeleinden.

3. Doe geen rolluiken naar beneden wanneer u de ganse dag afwezig bent. Het geeft immers te kennen dat u er niet bent. Moet u toch naar een feest bv. en weet u op voorhand dat u 's morgens pas thuis zult zijn, probeer dan een afspraak te maken met familie of buren om de rolluiken alsnog naar beneden te doen tegen valavond.

4. Verlaat u 's avonds de woning, kijk dan even rond je of iemand u gade slaat die u niet kent (verdacht persoon - verdacht voertuig). Bij de minste twijfel belt u naar het (gratis) nummer 101 en maakt u melding van hetgeen u als verdacht ervaren hebt.

Woninginbraken zijn een 'deel van onze maatschappelijke leefwereld' geworden. Naast de acties van de lokale en federale politie vragen wij dan ook met aandrang een actieve inzet van U als burger. Uw melding aan onze diensten vormt het scharnierpunt in onze samenwerking.


Immers: VEILIGHEID daar werken we samen aan !

 

 

HOME