Recente Meldingen

Nieuwe meldingen

Indien BIN leden géén bericht optvangen hebben, gelieve uw Coördinator of straatverantwoordelijke hiervan op de hoogte te brengen.

21/12/2016 Fazantendreef : inbraak in woning. Diefstal gebeurde overdag.
Daders verschaffen zich toegang tot de woning via de achterdeur. In de woning werden alle kamers doorzicht.
Er werd voornamelijk geld en juwelen gestolen. Nadien werden in de omgeving nog meegenomen spullen gevonden.

29/01/2017 Oevelsedreef : bedelaar deelt papiertjes uit waarop staat dat hij geld nodig heeft De bedelaar weigert de plaats vrijwillig te verlaten.

31/01/2017 Abdijstraat : Aan de school werd een niet slotvaste fiets gestolen.
Nadien merkt men dat er een andere damesfiets achtergelaten werd.

07/02/2017 Langstraat : men merkt dat iemand 's nachts extra vuilnis in hun vuilbak is komen steken.

07/03/2017 Langstraat : Men ziet dat een persoon bij de woning van de buren naar achter gaat.
Als men gaat kijken zegt de persoon dat hij een pakje moet komen leveren en verlaat de plaats. Men kan de nummerplaat van de wagen opschrijven.

17/03/2017 Hazendreef : Hond van de bewoners begint plots luid te blaffen.
Nadien stelt men vast dat de garagedeur en de deur van de auto op de oprit open staan.
Er werd niets gestolen: vermoedelijk zijn de dieven gaan lopen.

28/03/2017 Zandvoort-Mostdonk : inbraak op 4 plaatsen tegelijk!
Dieven hebben het voornamelijk gemunt op fietsen (zowel racefietsen, mountainbikes als elektrische fietsen) uit tuinhuisjes en garages.
Een opmerkzame buurtbewoner heeft melding gemaakt dat er op zaterdagmiddag een kleine rode auto met Roemeense nummerplaten traag door Leistraat en Zandvoort reed.
In de wagen zaten 2 mannen en 2 dames.
Hopelijk kan deze info ons in de juiste richting wijzen bij het zoeken naar de daders.

15/04/2017 – Drie Engelenstraat : een jonge man belt aan een woning aan om hulp te vragen omdat hij op een fuif op HSV ruzie had gekregen met een groep personen. De bezorgde bewoners hebben dan de politie verwittigd die deze jonge man hebben kunnen verder helpen.

25/04/2017- Aan HSV werd met stokken een piramide gemaakt die bovenaan in brand werd gestoken. Tevens werden stokken en planken in de vorm van een SS hakenkruis neergelegd.

14/05/2017 – Reigerstraat: oproep voor langdurend luid hondengeblaf.

19/05/2017 – Boerentangstraat : melding van geurhinder doordat iemand plastiek aan het opstoken is.

02/06/2017 – Bosstraat : aan de KLJ lokalen heeft iemand brandblussers leeg gespoten.

04/06/2017 : Reigerstraat: opnieuw oproep voor langdurend luid hondengeblaf.

04/06/2017 : Ottersweier : Loslopende koeien. De eigenaar heeft de dieren terug in de wei kunnen zetten en de omheining hersteld.

14/06/2017 – Reigerstraat : Drone gemeld boven de huizen. Deze vliegt weg richting Abdij. eigenaar niet gekend.


18/06/2017 Reigerstraat : Opnieuw luid en langdurend hondengeblaf gemeld.

Met volgende tips kunt u dit risico alvast beperken tot een minimum:

1. Als u 's avonds de woning verlaat, zorg er dan voor dat in verschillende vertrekken licht blijft branden. Het geeft te kennen dat er iemand thuis is. Vermijd ook te zwak licht zoals bv. aquariumverlichting of het lichtje van de dampkap.

2. Bent u voor de ganse dag afwezig en weet u dat u waarschijnlijk niet voor het duister terug bent, bedien u dan van staanlampen, bij voorkeur voorzien van spaarlampen en een tijdklokje.

TIP: Op de markt zijn mechanische (met pinnetjes) en elektronische timers voorhanden. Elektronische timers zijn duur in aankoop, niet altijd even gebruiksvriendelijk, maar wel erg nauwkeurig in te stellen. Omwille van het grote gebruiksgemak en de voordelige prijs raden wij u mechanische tijdklokjes aan. Zij zijn -per kwartier- in te stellen, hetgeen ruimschoots volstaat voor deze doeleinden.

3. Doe geen rolluiken naar beneden wanneer u de ganse dag afwezig bent. Het geeft immers te kennen dat u er niet bent. Moet u toch naar een feest bv. en weet u op voorhand dat u 's morgens pas thuis zult zijn, probeer dan een afspraak te maken met familie of buren om de rolluiken alsnog naar beneden te doen tegen valavond.

4. Verlaat u 's avonds de woning, kijk dan even rond je of iemand u gade slaat die u niet kent (verdacht persoon - verdacht voertuig). Bij de minste twijfel belt u naar het (gratis) nummer 101 en maakt u melding van hetgeen u als verdacht ervaren hebt.

Woninginbraken zijn een 'deel van onze maatschappelijke leefwereld' geworden. Naast de acties van de lokale en federale politie vragen wij dan ook met aandrang een actieve inzet van U als burger. Uw melding aan onze diensten vormt het scharnierpunt in onze samenwerking.


Immers: VEILIGHEID daar werken we samen aan !

 

 

HOME